Spațiul într-o nouă perspectivă

UN PROIECT VIZIONAR

Neorama este un proiect marca Tecton Trust, născut din pasiune pentru construcții, îmbogățită de o experiență vastă, dobândită de-a lungul anilor petrecuți pe șantiere și în fața planșetelor de proiectare.

Putem afirma cu mândrie că Neorama este produsul desăvârșit al unei viziuni arhitecturale moderne, mature și coerente, mulate pe capacitatea noastră de a o înfăptui cu acuratețe, până la cel mai mic detaliu.

NEORAMA = o nouă viziune (din greaca veche: NEOS – nou; HORAMA – viziune)


După o analiză riguroasă a locației și a tendințelor de dezvoltare a zonei, am ales să realizăm un concept arhitectural spectaculos, unde spațiul pentru birouri și cel pentru locuit să poată conviețui în armonie deplină, fără interferențe deranjante, dar cu o multitudine de avantaje reciproce.

Având regimul de înălțime D + P + 5E + 6R + 7R, Neorama nu oferă o simplă însumare de niveluri, ci un spațiu optim configurat prin suprapunerea a două volume, corpul de bază (demisol, parter și primul etaj) și turnul (etajele 2-7), calculate să imprime întregului o rezistență crescută în cazul unui cutremur puternic.

Corpul de bază este gândit în așa fel încât demisolul să poată găzdui, pe lângă spațiile tehnice și spațiile pentru depozitare alocate fiecărui apartament, nu mai puțin de 20 de locuri de parcare, parterul și primul etaj fiind destinate birourilor, saloanelor de prezentare sau spațiilor comerciale.

Turnul de 6 etaje, cu ultimele două retrăgându-se în trepte, reprezintă în exclusivitate spațiul pentru locuit.

Cele 30 de apartamente sunt compartimentate inteligent, cu spații de depozitare încăpătoare, cu suprafețe vitrate ample și terase generoase, beneficiind de facilități deosebite, soluții constructive avansate și dotări de ultimă generație.

PRINCIPIILE CASEI PASIVE

La ora actuală, casa pasivă este cel mai avansat concept utilizat în dezvoltarea construcțiilor eficiente energetic. Într-o clădire ridicată pe principiile casei pasive consumul de energie se reduce la minimum, iar confortul crește la maximum.

Am ținut cont de aceste principii atunci când am proiectat Neorama. Astfel, termoizolațiile de 15 cm și rezolvarea punților termice duc la pierderi minime de energie, iar elementele constructive contribuie la optimizarea consumului și a confortului. Spre exemplu, pe timpul iernii, spațiul beneficiază din plin de căldura soarelui datorită suprafețelor vitrate mari, pe când vara, soarele aflat mai sus pe boltă este împiedicat să pătrundă direct în încăperi datorită teraselor perimetrale, la umbra cărora spațiul se menține răcoros.

ASPECT SEDUCĂTOR ȘI IMPUNĂTOR

Pentru a evita monotonia ce caracterizează de obicei imobilele cu aceeași configurație planimetrică de la un etaj la altul, am înzestrat fațadele turnului cu elemente multiple de articulație, transformând relația plin/gol într-o compoziție dinamică, suplă și deopotrivă seducătoare.

Spațiul pentru birouri, cuprinzând parterul și primul etaj, l-am acoperit cu pereți-cortină către cele două străzi adiacente, clădirea căpătând astfel un aer impunător.

FACILITĂȚI DEOSEBITE

Pe lângă cele 20 de locuri de parcare de la demisol, Neorama mai dispune de 30 de locuri de parcare supraterană în concesiune, de un spațiu verde special amenajat și de un spațiu de joacă protejat.

Spațiul pentru birouri și spațiul pentru locuit sunt ușor accesibile, prin trei intrări complet separate – două la stradă (pentru birouri) și una în curtea interioară (pentru locuințe) – eliminând astfel eventualele interferențe deranjante.

FINISAJE DE CALITATE SUPERIOARĂ

La exterior, am placat demisolul cu piatră naturală, iar fațada cu polistiren și vată minerală bazaltică, ignifugă.

La interior, pardoseala demisolului e realizată din rășini epoxidice, gresia fiind opțiunea pentru holurile de acces, casa scării și bucătării. Gresia și piatra naturală se regăsesc și în finisajele grupurilor sanitare, parchetul reprezentând alegerea pentru camerele de zi și dormitoare.

Fațadele sunt realizate din materiale de calitate superioară, tâmplăria din PVC cu geamuri termopan, iar planșeele dintre etaje sunt perfect izolate fonic și termic.

DOTĂRI DE ULTIMĂ GENERAȚIE

Am echipat clădirea cu o rețea de comunicații voce–date și televiziune comercială, la care am adăugat un sistem de interfonie pentru toate apartamentele și pentru toate birourile.

Am dotat fiecare apartament și fiecare birou cu câte o centrală termică, aceste centrale fiind montate în zone tehnice speciale, existente la fiecare etaj, pentru a nu restrânge libertatea amenajării spațiului.

Locuințele se bucură de încălzire prin pardoseală, mai eficientă din punct de vedere energetic decât soluțiile clasice.

SERVICIU DE SECURITATE COMUN

Pentru siguranță maximă, am optat pentru un sistem de supraveghere cu camere de luat vederi amplasate strategic în spațiile exterioare, monitorizarea și intervenția fiind efectuate de către un personal de pază și protecție specializat.

WordPress Theme by sumowp.com

FIND OUT IF WE HAVE OFFICES OR APARTMENTS TO LET.

X